Monday, February 12, 2007

Salam Tengkorak

Namaste (Namaste tu maknyenye ape ye?)....
.
Ape perkabaran dari seberang sana? Aku sihat sejahtera. Penin2 sikit sebab keje n hal-hal lain yang menerpa tu biaselah. Ape nak cerita ek? Maklumla dekat 2 minggu tak hanto kabar lepas CAK CAKKK! aritu.
.
Semalam buat pertama kalinya dalam sejah hidup aku menjejakkan kaki ke One Utama. Nak kate best...best la jugak. Yang tak bestnye kalu pi tempat cantu, pitih akan menipis di kocek (tapi orochi lagi berasa tak best kot, pitih dia yg paling banyak dilabur...adatla Orang Kaya Orochi).
.
Tapi barulah aku tau ade pulak objek2 lain selain One U tu iaitu Ikano dan the Curve yg berhampiran. Entah mane yg lagi mengujakan aku taktaula. Teringin gak nak singgah lenkali... Oh buat yang kurang arif, semua tempat ini terletak di Petaling Jaya, Selangor. Harap Maklum. Sila rujuk http://en.wikipedia.org/wiki/Bandar_Utama#Commercial_complexes untuk info tambahan.
.
Bulan nih awal bebenor gaji, 12 & 13hb dah masuk. Gaji lepas pun baru luak sikit (huh, luak sikitla sangat, tinggal 1/5 jer hang tau). Jimat2la kengkawan ye.. Nak shopping baik segera minggu nih sebab MegaSale nak abih dah hari Ahad.. Jangan lupe ajak-ajak ayam aku ye..
.
Okeh nak beredar. Saje nak melempias tensen. Dua kali kene bamboo Bos Mem Besau arini. Adela yang aku setuju dan ade gak yang aku tak setuju dengan bambooannya tu. Maleh nak menjawap, aku tau mood dia swing skit arini. Alangkan staf yang baru masuk keje seminggu jagung pon kene bamboo tadi, apetah lagi aku yang hampir2 6 bulan keje. Ampunkan jerla...tapi sayu gak sebenrnye dari pagi. Iyela kan, berkobar2 nak mulakan minggu dengan ceria...tetiba tak sampai 15 minit masuk opis...diserang2 bertalu2 dengan M16. Mau tak jatuh moral. Takpela jatuh moral, jangan tergadai maruah.
.
Aktiviti menonton wayang aku berjalan seperti biasa, 2 @ 3 kali seminggu. Malangnya untuk 2 minggu terakhir nih, aku menonton cerita2 yang membosankan. Tapi nak wat cane, dah hobi tengok wayang. Yang menarik cuma Stranger Than Fiction. Dan aku rekomenkan korang Apocalypto, Pans Labyrinth & Rocky Balboa. Superb!!! (Nonton DVD jer. Tak tahan nak nunggu citer2 nih kuar wayang bulan 3).
.
Ok berjumpa lagi ye kanak-kanak sekalian. Windu-winduanlah sesama kita ye. Wassalam

8 comments:

zwitterion said...

yo..yo salam tengkorak utk ko kembali..hehe.gaji bulan ni mau budget betui2..bulan 3 lambat lagi oo nak msk.

Orochi said...

hampeh.. siot jer..

achik said...

haha ada plak salam tengkorak ek... isk isk mmg merosakkan mood tul kalau pagi2 dah kena bambu... dah la baru hari isnin plak tu... cuba kena hari jumaat syok la skit sbb esoknya cuti ;p

dah masuk gaji... 'bahaya' tu masuk awal2 :)

Amin Ahmad said...

haha..nampaknya aku lebih awal sampai OU daripada ko..ada pegi camp 5?

tapi OU parking mahal la..yg bestnya masa gi tu masuk satu lif dgn amy mastura dan anaknya..haha..nyaris nak kenyit mata!kwang kwang kwang..

Ayaq masak said...

Salam kepala lutut takde ke?

Ok kanak2 kita belajaq matematik arini okehhh.

Sekeping tiket wayang harga dalam Rm8 - Rm10 camtu, bleh dapat murah kalau pegi taim2 orang tak ramai. (sorry arr seumur hidop aku 4 kali je pernah masuk wayang.)

Didarab dengan seminggu dua atau tiga kali. Rm8*3=RM24.

Kali pulak dengan sebulan ada empat minggu.
RM24*4=RM96

Kali pulak dengan brapa lama kau dah buat kerja nih.

Hitung2, aku rasa dah buleh buat duit hantaran meminang gadis idaman engkau.

Akhir kata, tengok wayang tu ajak la aku sekali hehehe.

orang biasa said...

zwit : azam aku utk bajet selepas nih adalah mengurangkan defisit. heheh

orochi : ye OKO, ade masalah ke?

achik : arini aku jupe Bos Mem Besar, nak tegur hape pun aku taktau. padehal arini besday dia..

amin : camp 5 tu hape plak? camp fire aku taula...

ayaq : silap kira tu...totalnya kene darab dua lagik. takkan nonton sengsorang jer...ekeke. kalu kuar ngan orochi, aku blanja wayang dia plak blanja makan. so sapa untong???? =D

lah said...

wooooo.. nikmatnyer tgh wayang...
nak ikuttttt

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,性感影片,正妹,聊天室,
情色論壇