Wednesday, June 13, 2007

Merapu Meraban

Salam
.
Dahla, maleh aku nak merungut laie pasai pengaksesan blog dari UPM nih. Ade je tricky-trick mereka nak sekat. Sekarang neh otomatis Internet Explorer cannot display the webpage akan terpapar setiap kali mengakses mana2 laman dot blogspot dot com. Aku redha jerla. Aku datang opis bukan nak memblogging, tapi nak keje!
.
Tapi capaian ke blogger Dashboard takde masalah. So aku bule mengepos entri, cuma tak bule nak membacanya dalam blog...termasukla komen2 kalian. Maapla ye, mungkin pehni aku takpakse gune teknik kotor untuk membalas komen kalian ittew...hehe
.
Masa seharianku telah kembali panjang seperti sediakala. Kini aku dah bule menggunakan semula 2 saat untuk menyedut oksigen dan 2 saat lagi untuk menghembus kembali CO2, berbanding 2 minggu lepas di mana aku hanya diperuntukkan 2 saat utk kedua-dua aktiviti tersebut sekaligus. Uhh, alhamdulillah
.
Rabu dan Khamis lepas adalah yg paling kritikal. Aku mula keja 730 pagi Rabu nonstop ke tengah hari, petang, malam, tengah malam, sampaila ke 6.30 pagi Khamis. Pehtu balik mandi kejap dan tido 15 minit. Kendian terus sambung balik di opis 7.30 pagi tu sampaila ke petang Khamis. Hohoho, gile babas aku keje 22 jam sepanjang Rabu tu dengan pukul rata (purata) rehat 2 jam je. Memang macam ayam mabok minum Shandy! Sampaikan badan aku dah bule bekerja tanpa bantuan otak sepanjang 11 jam hari Khamis tu (ceh poyonye ;p). Main buat je, tak bule nak pikir dah ape yg aku tengah buat... Nasibla malam Khamis dah bule lena nyenyak... Lega teramat-amatnya...
.
Tapi aku masih bersyukur dapat keje kat sinih. Alah bukan selalu kene perah cani. Tak rugi ape pun berbakti untuk organisasi. Dan semput-lelah terbalas jua bila hajat kami semua untuk mencapai 'ZERO NCR' dalam Audit SIRIM dimakbulkan Allah petang Khamis tu. Apetu 'ZERO NCR'? Senang citer, sistem yg perfekt tanpa ketakpatuhan (NCR = Non-Conformity Reports)
.
Korang sedar tak sekarang nih dah setengah tahun 2007. Cepat kan? Semalam aku baru terperasan dah hampir 8 tahun aku meninggalkan alam sekolah. Bukan ape teringat, slip SPM aku hilang sebenarnye baru2 ni. Ish isk. Dahla sijil SPM dan PMR pon aku tak amik lagi kat skolah dulu, slip jer ade. Camane nak intebiu PTD neh. Huhuhuhu takotnye...
.
Maap daku skali lagi tak daya mengunjungi blog kalian. Takpe, dengan taktik kotorku tadi, dalam 2 3 ari neh aku singgah keh. InsyaAllah.
.
ps : koromsyt, baru2 ni aku nonton Concerto Larc~en Alive. Best gile! Pehtu aku dapat nonton video2 Gackt, pon besh gak.
.
zwit : hadiah hang tu tak habis ditelek lagi la ;p Jangan marah ek, makan masa tu...
.
orochi : bile ingin dipulangi semula kamera Olympus fe-190 6.0 megapixel ku itu?
.
pengumuman utk yg lain : weh ade keje kosong tak sekitar Bangi, Putrajaya, Serdang? Keje tetap gaji degree la. Risau aku kang dah abeh kontrak aku sini tak sambung pulak kang. Ade kene makan kulat pokok hari2 kang kalu dah takde keje...

10 comments:

Sunan_Jati said...

kerja kosong...

erm... jwatn apa?

achik said...

mak aih giler dasat ko kene keje 22jam... aku yg plg teruk balik kul 8 ( tu pun skali skala je ) pun dah rasa cam x abis2 keje... huhu..

skang ni keje gomen suka amik kontrak ek..

orochi said...

hari Ahad.. eh, tak.. minggu depan la.. ko nak interview nak bawak kamera ker? Hahaha...

petiais said...

kalau bekerja tanpa rehat yg cukup selama 48 jam boleh maut..

ko rehat tak cukup..jaga la makan..tak cukup tenaga tapi kita kerah juga..hm..

penah dpt email sorang budak keje cam ko ar..keje macam esok tak de je..end up..nothin..

kakLuna said...

mmg x best le kalau asyik keje je..harap2 x mcm ni bila dh kawen..bosan bini kat umah, tau.. :)

zwitterion said...

tempat aku kena 3 minor NCR..hehe, mujur bkn aku penyebabnya..
teruskan teknik kotormu untuk memberi komen di blog org lain..haha

orang biasa said...

sunan : apapela yg gajinye tak kurang dari gaji aku skarang...ehehe. asal bukan jual ganja ke, mapiau ke, cd harem ke... sebuleh2nya aku nak cari keje gomen jwtn tetap

achik : tu ar, kat upm aritu wat intebiu peg. tadbir, pegawai kontrak upm je dah 100 org dipanggil intebiu. tak masuk lagi pemohon2 lain. kekosongan 7 je plak tu

orochi : weh kamera.. weekend depan aku ade kursus la kat morib. nak kameraaa...

petiais : skali skala takpe. akupun tak kesah sangat. yela, bule makap balik mana2 aktiviti curi tulang aku masa pejabat. tapi kalau selalu kene perah cani sure aku benti keje dah..

kakluna : tu yg nak cari bini se-opis. hehe

zwit : stakat neh teknik kotor masih menjadi...haha. harap tak dikesani. weh 3 minor ok la tu. harap2 taun depan dapat 0. hang bile nak jadik internal auditor?

Pawana Malam.. said...

yuhuuuu....

assalameekom..bleh masuk tak ni?dh la br nk knal2, kang masuk kang kene tgkap plak..hikhikhik..

eh, nk tmpg tnye laa..mane dpt tgk siri heroes tu advance dr owg laen?kalu ade site best2, mind to share ngn ct?tgh desperate nk cari siri prison break ni...huhu..bg la url address ker...

sekian, thnk u..hehhehe

orang biasa said...

pawana : owh mudah saja. akses www.veoh.com. register tak payah bayo. pehtu dah register, search jer mana2 series yg hang nak nonton. aku nonton heroes sampai abeh kat veoh la. sekian terima kasey... owh lupe, salam kunjungan ;)

日月神教-任我行 said...

走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,聊天室