Thursday, September 28, 2006

Tips Elak Malu Kalau Terjatuh..hehe

Hari ini aku kutip artikel dari blog sa-orang teman.. Sila praktikkan pada masa yang sesuai.

1. Kalau jatuh tersepak batu jangan terus bangun, sebaliknya anda baring dan terus berguling-guling sehingga jauh dr pandangan org.. pastu baru bangun tapi pastikan dulu ade org ke tak...

2. Kalau jatuh Beskal cepat2 nek beskal anda balik, kemudian buat2 jatuh lagi... agar org ingat anda baru belajar nek beskal.

3. Kalau jatuh tangga terus bersilat seolah2 anda dirasuk atau sedang bertarung dgn makhluk halus.

4. Kalau terjatuh Dalam Longkang pungut la sampah yg ada sambil marah2 dengan nada yg kuat, biar org ingat anda sedang bekerja membersihkan longkang dan memarahi tindakan org yg membuang sampah ke dalam longkang..

5. Kalau jatuh Di depan Bus Stop buat2 la pengsan sehingga org datang membantu anda kalau takde org nk tolong...baring je sampai takde org.. sampai malam pon tak per...janji kita tak malu....

6. Kalau jatuh tergelincir kat lantai yg licin tarik kawan anda yg berada d sebelah anda agar mereka jatuh bersama anda so tak lah anda malu sorg2..koman2 kawan anda jugak dapat malu yg sama... ye tak?

....so pada sesaper yg rasa taktik nih boleh dipraktikkan sila lah try cuba test erk..tp untuk diri sdr x pernah lak rs nak try muhahahahahaha....n rsnya takkan sesekali kots ahaks!!

:D

13 comments:

shahril aley said...

anak sapa la yang sanggap tahap gaban tu??

13may said...

aku biasa jatuh longkang time bulan posa...hehehe....sampai sekarang dagu aku berparut...

MaNiQ KaYaNgaN said...

huhuhu.. aku penah jatuh tangga bila tumit kasut patah.. buat bodo jer.. ader gak yg gelak2.. tapi aiman tak kisah..!!!

Ayaq masak said...

Bila kita terpeleot...kita buat bodo dan teruskan berjalan. Huhu slalu kena. =P

Iyandz said...

Klu nak elak malu.. elak dari terjatuh dulu... mesti tak malu..hehehehe:D

Sunan_Jati said...

Ooo nk elak malu... alaa buat tebalkan jer muka 18 inci...kalu orang nampak.. kiter buat2x tak nampak... sila la cuba kalu x menjadi.. makna nyer kurang menghayatila.,.. action skit..huhuhuuh..!

Orochi said...

hahaha... ko patut buat petua camner nak elak malu kalau tumpahkan air masa dinner atau lunch kat hotel 5 bintang atau restoren sri angkasa...

zwitterion said...

kalau elak pun, mesti jauh di sudut hati tetap akan rasa malu..hehe

Orang Biasa said...

shahril : anak halal

13 may : ko tak buat2 kutip sampah ke? hehehe

maniq : aiman tak pakai kasut tumit la..hahaha

ayaq : tu namanye buat pandai..bukan buat bodo..

iyandz : kalu jatuh hati? mesti malu dulu.. malu2 ayam..

sunan :aku pon slalu buat macam tu, tapi sampai malam nak tido tak ilang lagi malu..huhuhu

orochi : bukan aku yg tumpahkan la.. waiter tu yang senggol.

zwit : ya..ya..itulah yang sebenar-benarnya

Amin Ahmad said...

Tq sudi jengok dan linkan blog saya di sini.

blackpurple said...

Huh...sungguh bernas sekali cadangan tuan hamba..

Kalau jatuh atas pelamin bagaimana pula tuan hamba..?

shahril aley said...

BP kalau jatuh atas pelamin suruh pasangan sambutkan la....kata dah kawin time tu

Orang Biasa said...

kalau jatuh atas pelamin, teruskan berguling ke arah bunga telur..rentap sebiji dan makanlah selepas dikupas kulitnya. orang akan ingatkan kita lapar.. kan?