Sunday, March 25, 2007

4000

Kemaskini 28/3/07
Hoho aku sudah boleh log-in kembali dan tak perlu nak mengedit dari CC dah. Tapi haraplah berpanjangan. Susah susah aje!
.
.
Posting Asal:
.
Haritu aku dah bukak citer pasai 300 (besh gile lagi skali ditegaskan. Dan aku dah donlot versi uncensored...hahaha)
.
Ini kali aku nak cerita skit pasai 4000 plak. Tapi bukan citer 4400 kat Astro yang pasai orang ilang tu. Citer Astro fevret aku skarang adalah Heroes (pon besh gile gak...) selain drpd perlawanan2 bola yg melibatkan Chelsea!
.
Upsss berbalik pada citer asal, 4000 adalah sebuah kisah malang yang berlaku hampir 3 minggu lepas. Ringkasannya:
.
1. Aku menunggang kenderaan
.
2. Aku melanggar Unser
.
3. Bontot Unser sudah bengkok
.
4. Bontot depan (ader ke bontot depan?) kete aku pon turut bengkok.
.
5. Dan pelbagai lagi kepecahan dan kecacatan aku alami
.
6. Lalu keretaku ditunda ke bengkel. Unser itu aku taktau citer, dia buat tuntutan insuran.
.
7. Malangnye insuran aku third party, maknanya kene keluar duit sendiri untuk tindakan pembetulan (eceh! istilah ISO MS 9001:2000)
.
8. Semalam orang di perbengkelan memaklumkan, jumlahnya 2500.
.
9. Juga memaklumkan 1500 lagi untuk aktiviti pewarnaan semula keretaku.
.
10. Kompaun bahana melanggar kenderaan lain tanpa sebab adalah 300.
.
11. Bayaran menunda kenderaan adalah 200.
.
12. Owh, jumlah kasar sudahpun melebihi 4000. Ia kini 4500.
.
13. Aku rasa macam tak sanggup nak bayar tapi kedai dah repair, takkan taknak bayar.
.
14. Tindakan pencegahan (istilah ISO lagi) selepas ini adalah jangan melanggar kereta orang lain lagi.
.
KESIMPULAN : 4000 adalah separuh daripada bajet hantaran kahwin aku yang hangus. So, tunda kawen lagi 4 bulan...hohoho. Sangap.

12 comments:

shahril aley said...

memang boleh dibuat tajuk filem malaysia yang baru la. kat hollywood dah ade 300, 4400, 24 dll. kesian ko kena postpone majlis bertunang. lepas ni kena berpose la. last week nak tgk 300 kat cathay cineleisure tp filem copy die ade problem plak. terpaksa ditunda ke minggu ni.

Ayaq masak said...

Heh adeh kesian bakal bini ko hhehehe...bulan malang ke hape ntah ni.

achik said...

sian ko... 'rabak'!!

ok la tuh tunda 4 bln je... bukan 4thn :D

ad3ck said...

4 bulan tuh cam 4 tahun per haha.

orang biasa said...

shahril : ekeke! tengok wayang pon bule tunda ke? tak penah aku dengar kes cani..

ayaq : datang bulan...hahaha

achik : rabak-serabak-rabaknye! giler bajet la aku 2 bulan nih

ad3ck : sbnrnye taktau pon lagi bile nak kawen...hahaha

Cik Kema said...

fuiyoh! sesak tuh. dugaan org bercinta... sabar yer ;)

Masy said...

oo tunda btunang, ingatkan tunda kawen.. hehe~

zwitterion said...

sampai masanya nanti jemput aku..

razlizahazleen said...

jemput saya juga..mungkin boleh jemput totoro juga..

Orang Biasa said...

cik kema : kalu tak sabau lame dah lari siam..hoho

masy : tunda kereta...

zwit : hang pon sama. Weh umah aku selamat tanah runtoh..takde ape. kejiranan lain tu

razliza : ko nak kawen totoro ke? tahniah!

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,性感影片,正妹,聊天室,
情色論壇

Unknown said...

有機食品
有機米
米老大
用品